A honlapot ajánlom közös képviselők illetve társasházkezelők valamint azon tulajdonosok számára, akik társasházkezelőt keresnek Társasházuk számára.

Az elmúlt tizenöt évben több száz leendő társasházkezelőt tanítottam és perben képviseltem, akik tanulmányaik befejezését követően jelenleg is Budapesten és az ország különböző városaiban társasházkezelést látnak el.

Sokszor kérdezték tőlem, hogy tudok-e ajánlani a Társasházukba megbízható jó közös képviselőt, de társasházkezelők sem riadtak vissza attól, hogy megkérdezzenek, hogy a végzettek közül kit tudok ajánlani aki bedolgozna hozzájuk.

Az derült ki számomra, hogy lehetőséget kellene biztosítani ahhoz, hogy bármely Társasház tulajdonostársai megismerhessék azon cégeket, illetve vállalkozóként társasházkezelést ellátó személyeket, akik a Társasházuk igényeinek megfelelően magas színvonalú szolgáltatást tudnak nyújtani.

A honlap több célból jött létre:

1. A jelen honlap lehetőséget fog biztosítani a különböző oktatási intézményekben végzett közös képviselők, társasházkezelők adatainak leközléséhez,amely segítséget nyújt a tulajdonosok számára, hogy ellenőrizhessék, hogy a kellő végzettség birtokában vannak –e a Társasházak képviseletét ellátó személyek.
2. A jelen honlap leközli azon társasházkezelők adatait is, akik cég formájában látják el a közös képviseletet, többek között a felhasználó megismerheti a saját vagy szomszédos társasházak képviseletét ellátó cégek adatait illetve azt, hogy az adott cégen belül ki rendelkezik végzettséggel.
A társasházkezelés alapos elméleti tudást igényel. Ehhez segítséget a www.tarsashazkezelotetelek.hu weboldalon találnak.

A gyakorlati tudás megszerzése – amely alapvető ahhoz, hogy hosszú távon eredményes legyen a közös képviselő – a legnehezebb, hiszen a mindennapokban derül ki, hogy milyen nehézségekkel küzdenek a Társasházak és azt milyen módon kell kezelni.
Mint gyakorló jogász állítom, hogy a felmerülő jogi problémák egy részét igen hatékony kezelhetik mind a Társasházkezelők mind a Társasházban élő tulajdonosok, ha annak bírósági gyakorlatát ismerik.
A Dr. Izsák Orsolya Ügyvédi Iroda www.ugyvedek.net több mint ötven anonimizált ítéletet közöl le web-oldalán, amely Társasházi ügyekben iránymutatást ad a legkülönfélébb jogvitákban való peren kívüli megoldásokhoz. Az ítéletek valamint annak magyarázata térítésmentesen letölthetőek.Lehetőség van arra, hogy közös költség tartozók állandó bejelentett címét a JÜB adatszolgáltató rendszeren keresztül a társasházkezelő megkérje.

A társasházkezelőnek munkáját önállóság és pontosságnak kell jellemeznie. A sikeres képviselő precíz, megbízható. Jó szervezőképességgel bír, stressz tűrő képessége nagy. Érzelmileg stabil kiegyensúlyozott, a kisebbségben maradt tulajdonosok kritikai megjegyzéseit nem veszi személyes támadásnak, kellő rugalmassággal kezeli az eltérő véleményeket. Szakmája iránt elkötelezett, jelentősen terhelhető, kitartó és a tulajdonosokkal illetve valamilyen a Társasházzal jogviszonyba kerülővel türelmes.

Konfliktusmegoldó készsége valamint kapcsolatfenntartó illetve kapcsolatteremtő készsége miatt nyitott a társasház tulajdonostársak közgyűlésen vagy fogadóórán felvetendő kérdésekre. Fontos, hogy megfelelő határozottsággal foglakozzon a Társasház ügyeivel, ha kell, vesse be meggyőző képességét azért, hogy előmozdítsa a Társasház közös tulajdonával kapcsolatos lépéseket.
A társasházkezelés egy üzletszerűen végzendő tevékenyég azonban kellő tolerancia és empatikus készséggel kell rendelkeznie, hogy képes legyen eleget tenni a tulajdonosok közös képviselővel szembeni elvárásainak.

Remélem, hogy a jelen honlap mind a Társasházkezelők mind a Társasházkezelőket kereső tulajdonosok számára eredményes lesz.
A vizsgáztató intézmények által megadott adatokat tartalmazza a közös képviselők névsora.Akik a listán szereplenek élesíthetik adataikat az OKJ bizonyítványszámuk megadásával.Akik nem szereplenek rajta,de végzettek azok a regisztrációs lap kitöltésével illetve bizonyítványmásolatuk kitötésével és visszaküldésével kerülhetnek fel a névsorba.
Az, hogy a társasházkezelők, közös képviselők névsora ismert legyen össztársadalmi közügy amely mind a társasházkezelők, mint a társasházi tulajdonosok számára kiemelt fontosságal bír.
Tisztelettel
Dr. Izsák Orsolya

Adatok élesítése

Keresse fel a Magyar Társasházkezelő nyilvántartó rendszert és élesítse adatait!